4H Arbetspoolen

Om du är 14 år eller äldre (max. 29 år) kan du söka jobbuppdrag via 4H arbetspoolen.  

Du kan städa, tvätta fönster, klippa gräs, utföra olika trädgårdsarbeten, hjälpa seniorer, vara barnvakt, hundvakt osv. Du får en värdefull arbetserfarenhet och lön för det jobb du utfört.  

Hur fungerar det? 

För att jobba för Arbetspoolen krävs det att du är medlem i Korsholms 4H.
Medlemsavgiften för ungdomar är 10 € för ett helt år.
Medlemsavgiften på 10 € betalas till:

FI46 4958 1040 0155 72
Korsholms 4H klubb r.f.

referensnummer 2105 och skriv medlemmens namn i meddelandefältet.

För att sedan komma med i Arbetspoolen börjar du med att fylla i ansökningsformuläret.

Efter att du har fyllt I formuläret och betalat medlemsavgiften får du ett e-postmeddelande eller ett meddelande via WhatsApp där vi bekräftar din ansökan och instruktioner för hur vi går till väga för att skriva ett arbetsavtal. När avtalet är klart blir du inbjuden I en WhatsApp-grupp där jobbuppdrag annonseras ut och du får vidare instruktioner för hur det går till då man jobbar för arbetspoolen.

För att få lön behöver vi ditt kontonummer och skattekort, det kan laddas ner digitalt från Vero.fi 

Då du åker ut till en kund måste du ha med dig en timlista, timlistorna hittar du här.
PDF fileAnvänd olika timlistor för olika kunder och fyll i alla uppgifter.  Timlistan fungerar som grund för löneutbetalning och fakturering.
På timlistan fyller du och kunden i era kontaktuppgifter, datum för när du jobbat, hur länge du jobbat och så ska kunden skriva sin underskrift på listan. Då du vill ha lön lämnar du in timlistan genom att fota den och skicka bilden via whatsapp till tel. 044-307 7337.

Lönen betalas ut till ditt konto den 15e varje månad som du utfört ett uppdrag genom arbetspoolen och du har lämnat in din timlista. Lönen bestäms enligt vilken bransch jobbet du utfört tillhör men i stora drag är lönen 9-11 €/h. Under arbetstiden är du försäkrad av 4H (lagstadgad olycksfallsförsäkring).  I början av Maj ordnar vi ett intrduktions- och handledningstillfälle för alla som vill jobba via Arbetspoolen. Det finns även olika kurser/utbildningar kopplade till arbetspoolen, om du deltar i någon av dem så får du även en högre lön. 

Ifall du har frågor så ta kontakt med Anna (044-307 7337) eller Dzana (045-144 3360).

 Välkommen med i Arbetspoolen!  

Back to top of page